Жест, който заслужава само похвали, направи най-новото попълнение на "Ботев" (Пловдив) Даниел Златков. Напусналият Болуспор защитник подписа днес договора си с "жълто-черните", който е за два сезона. В момента обаче Златков не е в състояние да играе, тъй като се възстановява от контузия.

БЛИЦ разбра, че самият той е направил жест към ръководството на клуба, отказвайки се от заплатата си в първите два месеца, в които няма да бъде на разположение на Велислав Вуцов. Очаква се защитникът да бъде готов за игра през октомври.

"Жестът му е учудващ. Едва ли има футболист у нас, който би се отказал от заплатата си", коментират в "Ботев" (Пловдив).

Феновете на "канарчетата" са много доволни от привличането на опитния защитник, който се очаква да бъде твърд титуляр след възстановяването си. Припомняме, че вчера Златков изгледа от трибуните в Коматево победата на "жълто-черните" с 2:0 над един от бившите му клубове - Славия. След мача Златков се е запознал с футболистите на "Ботев" и ги е поздравил за успеха.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите