Похвално писмо получи Съдийската комисия на БФС за работата си по конвенцията на УЕФА. То е изпратено лично от Йорн Ларсен, който отговаря за българското съдийство по въпросите за конвенцията.

Оценката бе дадена след работната среща във Франкфурт, в която участваха всичките 52 страни, които до този момент са се присъединили към конвенцията. Наш представител бе главният методист на СК на БФС Детелин Баялцалиев.

„Работната среща бе ръководена от 15 експерти по конвенцията, между които бе и датчанинът Йорн Ларсен. Безспорно най-известните имена бяха французинът Марк Бата (вдясно на снимката с Детелин Баялцалиев) и Кийт Хакет (Англия). Срещата бе много интересна и протече на изключително високо ниво. Коментираше се какво се прави във всяка страна по въпросите за конвенцията. Бяхме разделени на групи, като темата на моята бе програмата за таланти и ментори. Аз я представих пред останалите и съм доволен, че бе високо оценена от всички, особено от Кийт Хакет. Решението да въведем допълнителните асистенти в „А“ група от новия сезон също се приема много положително“, обясни за bgreferee.org Детелин Баялцалиев.