Феновете на футболния Спартак (Варна) публикуваха снимки в социалните мрежи, за да покажат окаяното състояние, в което се намира клубния стадион. Преди години на това съоръжение са се играли паметни мачове, но сега то се намира в пълна разруха, след като имотите на Спартак бяха отнети и през последните години клубът е подлаган на системно унижение, съчетано с методично унищожаване и ограбване.

В момента гледката на стадион „Спартак” е ужасяваща - в стая до админстративната сграда спят кучета до матрак на просяци, теренът е покрит с пръст, а около него буйната растителност създава усещането, че навлизаш в джунгла, пише petel.bg. По трибуните, стените на залата и пътя до терена има паднала мазилка и откъртен бетон.

Преди месец феновете почистиха част от тревите и бурените по трибуните, но те отново пораснаха.

В тон с мрачната действителност е и култовата чешмичка пред съблекалните. Тя не работи, а в нея се е събрала мръсна вода, сякаш, за да символизира състоянието на съоръжението и отношението на варненци към клуба.

Както е известно, на 17 октомври (вторник) спартаклии се събират в 18 часа пред Община Варна за демонстративен мач, защото им е отнет стадион "Спартак" с прилежащите площи.