Юбилейното дерби номер 100 между Локомотив и „Ботев” (Пловдив) не мина без ексцесии. За разлика от терена, където „смърфовете” победиха с 2:1, а двата тима демонстрираха спортсменство, по трибуните на „Лаута” и извън него наподобяваше бойно поле.

Оказа се, че при ексцесиите, за които БЛИЦ писа, е пострадал и пилотът на хеликоптера на премиера Бойко Борисов. За това разказаха пред „Марица” привърженици на „канарчетата”.

„Пуснаха на трибуните поне 1000 човека и обещаха на тези, които сме навън – също да ни пуснат. Това не се случи и напрежението ескалира. Ние призовахме фенове вътре да излязат солидарно отвън при нас. По едно време полицията започна да бие наред, както вътре на стадиона, така и извън него. Използваха се палки, водни струи и какво ли не. В мелето бой яде дори пилотът на хеликоптера на Бойко Борисов – Валери Шопов. Той е ботевист и си го отнесе заради едното нищо. Както и всички останали фенове. Линейки идваха, чу се за момче от агитката на Локо, в чиято ръка е гръмнала бомбичка. Това е най-ненормалното дерби, на което сме присъствали. По-добре този мач да се забрани, защото при тези условия по стадионите винаги ще е така”, заяви фен на „Ботев”.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016