Бившият национал Мариян Христов за пореден път не успя да сдържи нервите си и бе изгонен с червен картон. Това се случи при вчерашната загуба на родния му Балкан (Ботевград) като гост от Ботев (Враца) с 1:3. Съдията Цветан Кръстев разгневи целия отбор на гостите от Ботевград, като всичко се случи пред погледа на президента на БФС Борислав Михайлов и новия спортен министър Свилен Нейков. ВИП гостите бяха дошли във Враца, за да открият един от новите сектори на стадиона.

Домакините поведоха от изключително спорна дузпа, която дойде без никакво съприкосновение между нападател на Ботев и Христо Арангелов от Балкан. Играчът на врачани дори не разбра в първия момент, че реферът е отсъдил дузпа, а си мислеше, че получава жълт картон за симулация.

Четири минути по-късно Димитър Кръстев от Балкан бе изблъскан брутално с две ръце в наказателното поле на Ботев точно пред очите на рефера, но не последва никакъв сигнал. Така се стигна и до 40-ата минута, когато бранител на домакините игра с ръка в наказателното поле, този път съдията тръгна да дава дузпа за гостите, но се спря и подмина ситуацията. При последвалите протести от страна на Балкан Мариян Христов получи първия си жълт картон.

В 67-ата минута бившият национал изравни за 1:1. Грешка на Григор Стойчовски обаче даде преднина на домакините за 2:1, след което Мариян се вбеси и за брутално влизане получи втори жълт и съответно червен картон. На излизане от терена русокосият халф разгневи и публиката и само намесата на полицията го спаси от по-тежки последици. Минута преди края на мача домакините вкараха и трети гол след контраатака за крайното 3:1.

Следващата събота Балкан приема в Ботевград Ботев (Криводол), а на 4 септември играе отложен мач от първия кръг срещу Бдин (Видин)./БЛИЦ