Сериозна подготовка тресе органите на реда в София заради поредното недомислено решение на БФС. Освен голямото дерби Левски – ЦСКА, което е тази вечер от 19,45 часа на Националния стадион, в София ще се играе и срещата Локо (Мз) – Локо (Пд). Заради наказание на тима от Мездра двубоят ще се състои на стадион “Георги Аспарухов” от 15,00 часа.

Очаква се около 1500 фенове от Пловдив да пристигнат за мача. След неговия край агитката на “смърфовете” ще се засече с феновете на Левски и ЦСКА в центъра на София и от полицията се опасяват от сериозни мелета. Още през седмицата комисар Антон Златанов намекна, че не е удобно да има струпване на няколко агитки по едно и също време в столицата.

”Полицията има ресурс и ще се справи, но от БФС за пореден път сгафиха, след като решиха да съберат феновете на Локо (Пд), Левски и ЦСКА на едно място. Добре ви е известно, че в последните години ултрасите от Пловдив и тези на “червените” са в обтегнати отношения и на всеки техен мач стават ексцесии”, завявиха представители на МВР./БЛИЦ