Устройството, с което се изстрелват ракети на мачовете между ЦСКА и Левски, е с размера на малък сувенир, което затруднява много полицията при проверките на влизане на стадиона. Това стана ясно на брифингa на СДВР ден преди последното дерби между "червените" и "сините" за сезона. ЦСКА и Левски се срещат утре от 16:15 часа на "Васил Левски", а органите на реда предприемат драконовски мерки.

На предишното вечно дерби на 7 април (б.р. - победата на "червените" с 2:0) бяха изстреляни множество ракети между секторите "Г" и "А", като няколко фенове на Левски пострадаха и имаха нужда от спешна медицинска помощ. Президентът на БФС Георги Иванов изрази сериозни притеснения след инцидентите: "Трябва да се вземат мерки, защото ако продължаваме така, ще има смъртен случай, ще е късно".

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Днес от СДВР показаха устройството, което е с размер от няколко сантиметра, а самите ракети са още по-малки, но въпреки това могат да летят около 150 метра, макар и не по права линия.

Бомба в БЛИЦ: Ганчеви спират, вече други хора ще правят ето това в ЦСКА

Именно поради тази причина утре ще има големи буферни зони на стадиона между феновете на двата тима, за да не могат изстреляните ракети да достигат до хората. СДВР ще разчита и на записи от дронове.

"Устройствата, от които се изстрелваха ракетите са на половината на една флашка. Самите ракети са колкото фаланга на пръстче. Трудно е да бъдат хванати такива малки ракети", обясни началник сектор "Масови мероприятие" към СДВР Иван Георгиев. 

"Те са горе-долу 1 към 6 от размера на писалките, които показахме пред медиите преди мача. В България не могат да се закупят свободно, но много лесно могат да бъдат поръчани от други държави и внесени на наша територия", каза още той.

"На стадиона се внасят изключително лесно, тъй като са много малки, а дори и специалисти в пиротехниката може да не успеят да разберат, че става въпрос за ракети, а не за ключодържател или сувенир, например", добави Иван Георгиев.

СДВР сериозно заплаши феновете на ЦСКА и Левски

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

 

СДВР - устройвстата, от които се изстрелват ракети на дербито

Вижте какво представляват устройствата, от които се изстрелваха ракети по време на дербито между Левски и ЦСКА Подробности тук: https://bit.ly/49U3c76

Публикувахте от Dsport.bg в Петък, 26 април 2024 г.