Полицията може да откаже охраната на дербито ЦСКА – Левски на 1 август, пише в. “Меридиан Мач”. Причината е, че големият мач трябда да започне от 21:00 часа заради изискване на телевизиите Про.БГ и Ринг.БГ, които държат правата за шампионата ни.
 
Собствениците на двете медии настояват дербито на всеки кръг да се играе в късния час, като от БФС са обещали да се съобразят с изискването. Полицията обаче категорично се противопоставе Вечното дерби да е от 21:00 часа, защото мачът е най-рисковият у нас.
 
“Твърдо сме против да се играе в този късен час”, твърди инспектор Антон Златанов. Той отговаря за сигурността по стадионите и е категоричен, че полицията има твърда уговорка с БФС и телевизиите.
 
“Така се разбрахме още миналата година. Имахме обещание от тях, че ще ни поканят, за да уточним окончателната промяна на първенството. Те не са специалисти по сигурността и са длъжни да се консултират с нас. Ако отново действат на своя глава, нека сами си носят последствията. В противен случай отново ще гледаме сеири. Все пак информацията за това е неофициална и се надявам, че ще ни поканят на преговори”, допълва Златанов./БЛИЦ