Полицията не е доволна от отварянето на новата метро станция в столицата. Причината е страх от масови безредици в събота, когато е вечното дерби между ЦСКА и Левски. Двубоят е на Националния стадион “Васил Левски” от 17,45 часа.

„По-добре беше да отворят новата метро станция след мача, но сме взели необходимите мерки. Приканваме феновете на ЦСКА да не слизат на спирката до Синьото кафе, където се събират запалянковци на Левски. Това няма да бъде допуснато, ще има достатъчно сили на реда. Както на споменатото място, така и на други възлови позиции”, каза главен инспектор Златанов.

1355 служители на реда ще охраняват двубоя. Вратите на Националния стадион ще бъдат отворени за желаещите да гледат мача в 15,00 часа. Тогава ще бъде спряно и движението на моторни превозни средства в близост до съоръжението, с изключение на тези на градския транспорт. Той добави, че съвсем малка част от тези 1355 служители ще бъде на стадиона, останалите ще пазят обществения ред извън рамките на съоръжението./БЛИЦ