Сериозни охранителни мерки ще съпътстват дербито Левски – ЦСКА в събота. От полицията обещаха, че няма да позволят повторение на грозните сцени от мача в Мездра. В него феновете на “червените” нахлуха на терена, след което срещата бе прекратена.    

"Винаги подхождаме сериозно към това дерби, а работата върви цяла година. Направихме много срещи с двете агитки и следим случващото се в първенството на България. Столична полиция няма да позволи повторение на случилото се в Мездра", заяви началникът на отделение "Охранителна полиция" към СДВР - Младен Маринов.

Близо 1400 полицаи и жандармеристи ще се грижат за реда в столицата. Около 150 ще бъдат служителите на реда на стадион "Васил Левски", но точната им бройка ще бъде уточнена след среща с привържениците на двата клуба, съобщиха от СДВР.

Постовете на полицаите ще бъдат из целия град часове преди началото и след края на мача, който ще се играе в събота от 19:45 часа. От полицията призоваха феновете да влязат по-рано на стадиона. Вратите ще бъдат отворени в 17:45 часа./БЛИЦ