Полицията не позволи на фенове на ЦСКА да се включат във войната срещу Цар Киро в пловдивското село Катуница. Агитка на “червените” е била спряна на изходите на Пловдив след строг контрол от страна на униформените. Както е известно, днес цял ден в селото цареше военно положение, имотите на ромския лидер Кирил Рашков бяха подпалени, а той и фамилията му бяха изведени от тайни входове, за да не създават излишно напрежение сред останалата част от населението.

Футболните агитки на пловдивските “Ботев” и Локомотив бяха най-дейни в палежите на имотите на Цар Киро. Ултрасите на “канарчетата” обсадиха къщите на ромската фамилия и с десетки коктейли “Молотов” предизвикаха масов пожар. Органите на реда, сред които тежко въоръжени части от жандармерията заплаши, че ще разпръсне привържениците с водна струя.

“Фенове на ЦСКА са спирани на изходите на Пловдив. Полицията не ги пуска да дойдат в Катуница, за да не стане още по-страшно. Тук е като на война. Тази нощ ще бъде тежка. Ще ги изселим тия хора от тук”, беснееха фенове на “Ботев”, които не спираха да псуват и ръсят обидни реплики по адрес на Цар Киро и семейството му.

По последна информация запалянковците са се разотишли, а полицията е овладяла положението. Над 10 патрулни коли с около 50 полицаи спират автомобили на изхода на Катуница към Пловдив. Униформените проверяват щателно всички, които се връщат от селото към града. По-съмнителните лица и коли са отклонявани, полицията издирва феновете, които участваха в палежите на имотите на ромския бос./БЛИЦ

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Унищожиха всички къщи на Цар Киро

Метеж в Катуница след убийството на 19-годишен ученик

Полицията измъкна Цар Киро от Катуница

Задържаха убиеца на Ангел Петров