Полицията в Чикаго няма да повдига криминални обвинения срещу Христо Стоичков, защото липсват достатъчно доказателства срещу него, обяви вчера говорителката Лоура Мадсен.

„Наистина имаме сигнал за инцидент, но той е подаден 8 часа по-късно. Повечето свидетели не потвърдиха версията на Светозар Момчилов, че е бил атакуван от Стоичков", добави тя.

Според полицията Момчилов има право да заведе граждански иск срещу Стоичков. Шансовете обаче за това са минимални, защото едва ли ще намери свидетел, който да потвърди версията му. Имало единствено данни за евентуална обида, но и те не били достатъчно солидни срещу Камата. Свидетел на скандала гарантира пред „24 часа", че Момчилов наистина е поискал интервю от Стоичков по къси гащи и джапанки по време на специалната вечеря за 15-ата годишнина на „Чикаго Файър".

Самият Стоичков бе категоричен, че просто някой се опитва да си направи реклама на негов гръб, както се е случвало доста пъти. Според официална информация от клуба на вечерята е имало 400 гости освен поканените специално за нея ветерани, бивши ръководители и целия настоящ отбор.