Футболният агент Петьо Костадинов-Полковника изригна с поредния си силен коментар в сайта prosport.bg. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Публикацията без съкращение:

„Наблюдавам налепите около Бербатов и другите двама, някои от които са се разцвъркали и тази сутрин, та се сетих за една много воняща житейска метафора.

Избивали ли сте плъхове? Аз да. Селянче съм. А плъхът е беда и напаст в бедни години, при лоша реколта. Инак се търпи някак. Плъхът яде само чуждо. Хитър и мръсен. Паразит.

Най-напред плъхът обича дупката си. Тъмното. Светлината го плаши, очите му нервно се въртят на всички страни.

Лов на плъхове с капан е занятие нерационално. Много са. Плъховете.

Избиване с отрова е само беда за съседите. Ако от алчност един-два ядат от нея и умрат, другите бягат и отиват да ядат друга чужда царевица. А и рискуваш с отровата да убиеш собствената си стока.

Ояденият, дебелият плъх-помияр, е твар силно отровна. Котката на покойната ми леля успяла да се пребори с един колкото нея и имала глупостта да яде от него. Умря. Плъхът уби всичките и 7 живота.

У нас най-ефективна работа вършеше поставена на подходящо място до коша с царевица и само с тази цел добре наточена права лопата.

Ще ви осветля и нещо само по себе си много отвратително. Но съм офицер и поучително да ви споделя. Войната постоянно кръжи около нас. При ядрен взрив от радиоактивното лъчение (без значение алфа, бета или гама),  оцеляват само плъховете и хлебарките. Ако някой от вас оживее, то да знае, че за ядене стават само хлебарките. И да се пази. Плъховете са всеядни.

МЕКО СЪРЦЕ. Дали, защото са по-мънички, изпитвам някакво умиление и на моменти симпатии към мишките. И те са напаст. Но веднъж ми се случи да хвана едно, вероятно преди ден родено в брашното. Тогава разбрах сравнителната метафора - мига, като набрашняна мишка. Убил съм повече мишки от човешката популация в китайски окръг, но ми дожаля. А за плъх подобна емоция не ме е застигала. Какво нещо ...!? Не убих дребосъка. Пуснах го. Дано е успял мишок да стане!

Да не забравя. На 23 март, сряда, има извънреден Изпълнителен комитет на Българския футболен съюз. Че покрай тази лирика ще пропусна да информирам“.
Петьо КОСТАДИНОВ-ПОЛКОВНИКА