Футболният агент Петьо Костадинов-Полковника отново извади силния си коз – перото, и започна да „стреля“ наред. Предлагаме ви коментара му в сайта prosport.bg без редакторска намеса.

Политическата коалиция, която излъчи този Министерски съвет, или да седне да си пренапише домашното, или с пукването на първа пролет ще пукне политическото й битие на територията на родината.

Министър-председателят и непосредствените хора около него играят рекламни лица на Гугъл и вдигат темпото на обществената тревога за овластяване на грешно дипломирани.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet
Министърът на културата финансира гавра с един от най-светлите творци, раждани някога по тези земи.

Министърът на енергетиката влезе във футболната тематика, преди да е продал по тъмно и за 3 секунди известни обеми природен газ. Говори се от резерва в Чирен.

В известна степен добра новина е, че около министъра на вътрешните работи е сравнително тихо, за да си гледа работата, но е налице опасност да попадне в сянката на министъра на младежта и спорта. Последният вдига темпото на следователските си занимания, без да прави разлика между заобикалящата микросреда и ролята на спорта в макро отношенията на обществото. Разбира се, все още мълчи и не отваря младежкото направление в своите следователски занимания, но въпросите за него ще оставим за по-нататък.

Чета някакъв отговор към Българския футболен съюз, че той, министърът на младежта и спорта, бил информирал обществото за наличието на клубове-фантоми, които са участвали на конгреса на БФС, а проверката още била в още ход. Едно е сигурно, ако неговите проверяващи през последните десетина дни не бяха натрошили гредите и бяха намерили поне един такъв, то вече щяха да отминат десетина пресконференции и сочене с пръст.

Щял също, четем във въпросния отговор, да информира МВР за отсъствието на оригинална документация в министерството за финансирането на финалите на европейското първенство до 17 години през 2015 година. И се внушава отговорност на БФС, при безпрецедентния факт за нейното отсъствие от архива на ръководеното от него министерство.

Налице обаче е  абзац, който минава границата на политическата наглост и плува много нескопосано в егоистична самонадеяност. Цитирам:

"На първо място Българският футболен съюз трябва да се съобразява със законите, действащи в Република България. На второ място БФС осъществява дейността си на базата на издаден лиценз от ММС. Изпълнителният комитет на БФС следва да има предвид, че по отношение на законите на Република България, принципите на ФИФА и УЕФА се прилагат субсидиарно и то само по отношение на спортната регулация. В настоящия случай министърът е коментирал действия, които са от изключителната компетентност на ММС и държавата."

Крайно време е Българският футболен съюз да поиска от съда намеса за нанесени щети от Министерството на младежта и спорта. След клоунадата с въоръжени  и изземването на документацията на БФС, след двегодишни проверки, бе обявен резултата. А именно, отсъствие не само на престъпление, но на административни нарушения дори.

Втората част на цитата обаче, крещи:

"СМЕЛО СЪРЦЕ, ХА ОТНЕМИ ЛИЦЕНЗА НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ! И ИНФОРМИРАЙ ФИФА И УЕФА ЗА НЕЗНАЧИТЕЛНОТО "СУБСИДИРАНО" БИТИЕ НА ПРИНЦИПИТЕ ИМ ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!"

Между другото - имаме ли вече яснота дали е утвърдено финансиране от централния бюджет на фондацията, носеща името на Димитър Бербатов?

И също някак ей така. Колеги от наведени средства за информация, заседанието на Изпълнителния комитет в понеделник не е секретно. Българският футболен съюз няма задължение по Устав да публикува предстоящи заседания, дата и час. Но видно е, че от уважение към публичния интерес е информирал на официалния си сайт за разглежданите теми и много важни взети решения. А те са далеко по-значими от това дали личната амбиция някому ще мине и той ще седне на трона, на базата в Бояна. 
Петьо КОСТАДИНОВ-ПОЛКОВНИКА