Полският първодивизионен Ягелония ще се опита да привле­че през зимата защитни­ка на Локомотив Плов­див Михаил Венков. Поля­ците искат да се подси­лят с ляв бек и бившият национал е на първо мя­сто в списъка им, съобщава "Тема Спорт". В мо­мента тимът от Бялисток е на девето място в местната Екстракласа, като има актив от 18 точки след 13 изиграни мача. Любопитен факт е, че през миналата годи­на клубът искаше да ан­гажира Христо Стоичков за свой треньор.

Самият Михаил Венков има желание да заиграе в чужбина. 28-годишният бек, който в продълже­ние на 10 години носи екипа на Литекс, бе на проби в Металург Донецк през лятото, но дo негов трансфер в Украй­на така и не се стигна.

Единствената пречка трансферът да се осъще­стви през зимната пауза е високата цена, която са поставили на Венков от Локомотив Пловдив. Поляците са склонни дадaт no-малко от 100 хиляди евро за правата на защитника. Причина­та е, че договорът на Венков с черно-белите е за 1+1 години - тоест мо­же да си тръгне като сво­боден агент през лято­то. От "Лаута" обаче на­стояват да получат поне 150 хиляди за правата му.

В скоро време пък ще започнат ремонтните дейности по стадион "Локомотив", похвали се административният ди­ректор на черно-белите Атанас Узунов. Той е имал среща с новия кмет на Пловдив Иван Тотев, като на нея градоначал­никът е поел ангажи­мент в най-близко бъде­ще да стартира проце­дурата за обявяване на поръчката. Строителни­те дейности ще включ­ват монтиране на осветление на стадиона и около него, както и из­граждане на инфраструк­тура в парк "Лаута". Как­то е известно, задължи­телно трябва да има още една улица като подстъп към съоръжението, като нейното из­граждане ще е грижа на община Пловдив. /БЛИЦ