Нападателят на Левски Станислав Иванов бе избран за "Най-прогресиращ млад играч в България" за 2019 година. Офанзивният футболист спечели твърдо титулярно място в тима на Петър Хубчев и е втори голмайстор на "сините" след Найджъл Робърта. 

Наградата се връчва всяка година на най-добре представилия се и прогресирал млад футболист у нас.

Какво обаче се случва с играчите, които получават този приз?

БЛИЦ се разрови 10 години назад, за да провери как се развиха кариерите на най-обещаващите млади играчи у нас през годините.

2009 година
За най-прогресиращ млад футболист в България е избран Спас Делев. В началото на календарната година бързоногият играч е част от Пирин (Благоевград), но лятото преминава в ЦСКА. След силен период при "червените" е продаден на турския Мерсин, но бързо се връща на "Българска армия". Следва трансфер в испанския Лас Палмас, където също не успява да се наложи. По-нататък кариерата му преминава в Локо (Пловдив), Берое и накрая полския Погон (Шчечин). Именно в Полша бяха най-силните години на Делев, а в същото време през този период той записа и отлични изяви с екипа на националния ни отбор. През това лято се завърна у нас и носи екипа на Арда (Кърджали). Очакванията за развитието на кариерата му бяха по-големи, но в същото време Делев и няма от какво да се срамува. 

2010 година
За най-прогресиращ млад футболист в България е избран Пламен Илиев. Тогава той все още пази вратата на Видима (Раковски), а през 2011 година преминава в Левски. След 4 години на "Герена" подписва с румънския Ботошани, а след това се мести в друг местен клуб - Астра (Гюргево). Тази година се завърна в родното първенство, облече екипа на Лудогорец и спечели твърдо място в националния отбор. На церемонията снощи бе избран за най-добър вратар в България.

2011 година
За най-прогресиращ млад футболист в България е избран Георги Миланов. Тогава халфът е играч на Литекс. През 2013 година прави силен трансфер в руския гранд ЦСКА (Москва), където записа над 100 мача. Изкара един сезон под наем в Грасхопърс. В момента е част от унгарския Фехервар, където играе отново на високо ниво. Миланов разви качествата си, дълго време бе основна част от ЦСКА (Москва), спечели с тима два пъти титлата на Русия, а освен това има във витрината си и две Купи на страната. Натрупа огромен опит в европейските клубни турнири. Избран за "Футболист на годината на България" през 2012 година. 

2012 година
За най-прогресиращ млад футболист в България е избран Антонио Вутов. Юношата на Левски остава на "Георги Аспарухов" до 2014 година, когато преминава в италианския Удинезе. Не изигра обаче нито един мач за първия тим на италианския клуб и е пращан под наем последователно на Козенца, Лече, Ботев (Пловдив) и Левски. През 2018 година подписа договор с "канарчетата" и е в отбора и днес. Плеймейкърът определено не успя да се реализира в чужбина. Талантът му остана на местно ниво и има защо да съжалява, че не развие потенциала, с който разполага. Все още има време за силен трансфер в чужбина.

2013 година
За най-прогресиращ млад футболист в България е избран Симеон Славчев. Халфът тогава е част от Литекс. През 2014 година осъществи силен трансфер в португалския гигант Спортинг (Лисабон). Бе преотстъпван на Болтън, Аполон (Лимасол) и Лехия Гданск. През 2018 година подписа договор с Карабах (Азербайджан), а от края на тази година е част от Левски. Записа 25 мача за националния ни отбор. Славчев успя да играе в силни първенства, но може да съжалява, че не успя да пробие в Спортинг (Лисабон). 

2014, 2015 години
За най-прогресиращ млад футболист в България две поредни години е избран Божидар Краев. До 2017 година е част от Левски, след което осъществи трансфер в датския Мидтиланд. Изигра над 30 мача за тима, след което бе преотстъпен на португалския Жил Висенте. В момента все още е част от този тим и се представя силно. Спечели си място в националния ни отбор и вече има 14 мача за тима. Краев е прекалено млад, за да даваме оценки за кариерата му. Показва високо самочувствие, но все още без да е заслужено. От него зависи накъде ще поеме футболният му път, защото качествата ги има.

2016 година
За най-прогресиращ млад футболист в България е избран Петко Христов. Налага се като титуляр в Славия, след което през 2017 година е закупен от италианския Фиорентина. Все още няма мачове за първия отбор, като бе преотстъпен на Тернана, а след това и в Бисчелие, където е и в момента. До момента не е дебютирал за първия отбор на България, но е титуляр в тима ни до 21 години. Младият бранител също тепърва ще развива качествата си. Със сигурност ще получи шанс да спечели място в първия отбор на Фиорентина. Останалото е в неговите ръце (крака).

2017 година
За най-прогресиращ млад футболист в България е избран Кирил Десподов. След много силни мачове за ЦСКА и достигане до националния отбор печели приза за Футболист номер 1 на България за 2018 година. Италианският Каляри го закупи в началото на 2019 година, като младият играч записа 4 мача за тима. Даден бе под наем на австрийския Щурм (Грац), където прави много силни мачове и редовно бележи. В момента е част от този тим. Нападателят се превърна в сензация в Австрия, а от Каляри вече обмислят да го върнат в  редиците си. Ако се докаже в Серия "А", Десподов ще бъде нареден сред най-успешните ни футболисти.

2018 година
За най-прогресиращ млад футболист в България е избран Валентин Антов. Младият защитник е юноша на ЦСКА и все още е част от клуба. Вече записа над 30 мача за "червените" и дори получи първи минути с екипа на националния ни отбор. Тепърва ще се види как ще продължи кариерата му. За него тепърва ще се говори, ако продължи да работи усърдно.