39-годишен полски съдия ще свири двубоя на ЦСКА срещу малтийския Сиренс от първия квалификационен кръг за Лига Европа. УЕФА определи Томаш Мусиал (на снимката) за главен арбитър на двубоя на "Българска армия", а негови помощници ще бъдат Марчин Бониев и Радослав Сиейка. Срещата е на 27 август (четвъртък) от 20:00 часа в София и ще се играе пред празни трибуни.

Последният мач, който Мусиал е свирил, е бил на 15 юли от полската Екстракласа Лехия Гданск - Легия Варшава (0:0, 3 жълти картона). Последната му международна извява пък е на 18 юли миналата година. Тогава ръководи двубоя Мура - Макаби Хайфа 2:3, отново от квалификациите за Лига Европа. В кариерата си няма досег с българския футбол нито на клубно, нито на национално ниво.

Турски арбитър пък ще ръководи гостуването на Славия на Кукеси в Албания на 27 август (четвъртък) от 21:00 часа. Мачът в Тирана също е от първия квалификационен кръг за Лига Европа. Това е 32-годишният Арда Кардешлер. Последният му мач е на 25 юли Йени Малатияспор - Газиантеп (0:1) от местното първенство. До момента в Европа е бил само четвърти съдия. За първи път получава наряд за главен. Негови помощници ще са Керем Ерсой и Чевдет Коморчуглу.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа