Един от най-конвертируемите футболисти на Берое - Давид Каядо, попадна в трансферния списък на Лех (Познан), пише „7 дни спорт". Полският клуб проявява сериозен интерес към футболиста на старозагорския клуб, който бе с основна заслуга за спечелената през миналия сезон Купа на България. През тази футболна кампания португалецът продължи с доброто си представяне и дори попадна в полезрението на Лудогорец и “Ботев” (Пловдив). Желание за привличането на Каядо проявиха още турският Анталияспор и португалският Ещорил.

Лех (Познан) търси крило със силен ляв крак, тъй като там бе Александър Тонев, но той премина в Астън Вила. Ако клубът удари на камък в опитите си да намери такъв играч, първото име в списъка на поляците е именно Давид Каядо. Футболистът на Берое дори е фаворит пред крилото на ЦСКА Антон Карачанаков. Причината е, че бившият клуб на Александър Тонев предпочита португалеца заради ниската му цена, добрата форма, в която се намира, и статута му на титуляр. Скаутите на Лех (Познан) многократно са наблюдавали играта на португалеца, който е приковал вниманието им още в двубоя Берое – “Ботев (Пд)” през септември.

Договорът на португалското крило със Берое изтича в края на сезона. Това дава право на футболиста още през януари да преговаря с други отбори. За да не остане Берое с празни ръце, клубът ще се опита да продаде звездата си още през този трансферен прозорец. При споразумение между старозагорския клуб и Лех (Познан), Каядо може да напусне родния шампионат още преди старта на зимната подготовка.