Президентът на Ягелония Цезари Кулеша разкри, че е преговарял със световноизвестния специалист Свен-Горан Ериксон и е бил много близо да го убеди да поеме отбора. В крайна сметка обаче босът е взел решение вместо това да се довери на българския наставник Ивайло Петев, както БЛИЦ първи разкри.

“Ериксон знаеше какви са финансовите реалности в полската лига. Имахме споразумение с него преди седмица. Въпреки това взехме решение да се доверим на по-младия треньор Ивайло Петев”, обясни Кулеша пред Interia.pl.

Ериксон направи име в Италия и Англия, където води доста сериозни отбори. Той е бил начело на Рома, Фиорентина, Сампдория, Лацио, Манчестър Сити и Лестър. Между 2001 и 2006 година шведът бе на кормилото на националния отбор на Англия, а след това бе селекционер и на Мексико и Кот д’Ивоар. За последно работи като наставник на Филипините.

Новият треньор на Ягелония Ивайло Петев досега е водил Любимец, Лудогорец, АЕЛ (Лимасол), Динамо (Загреб), Омония (Никозия) и Ал-Кадисия. Освен това той бе и селекционер на България в периода 2014-2016 година.