Халфът на Миньор (Перник) Костадин Марков се размина от очаквано тежко наказание след двубоя с Левски от 17-ия кръг на “А” група. В края на двубоя, след като съдията Ангел Ангелов отсъди дузпа за “сините”, Марков бръкна в окото на рефера и заби пръсти в лицето му, за което бе изгонен с директен червен картон. Очакваше се Дисциплинарната комисия да изхвърли играча на Миньор поне за 1 година, но наказанието е доста по-леко.

Миньор се размина с последно предупреждение от лишаване от домакинство заради хвърлени предмети от страна на феновете на двубоя с Левски.

Наказания в "А" група
8 мача - Костадин Марков (Миньор Перник)
1 мач - Александър Александров (Локомотив Сф), Йохен Зайц (Черноморец), Теодор Паланков (Пирин), Иво Иванов (Берое), Очуко Виктор Дениран (Спортист Своге), Ивелин Янев (Сливен), Любомир Витанов (Миньор)

ПО ДОКЛАД
*За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А - ДК наказва Левски с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

*За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. Б - ДК наказва Миньор с последно предупреждение за лишаване от домакинство и имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А - ДК наказва Берое с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

*За показване на неприличен жест без форма на дискриминация ДК на основание чл. 22 ал.4 наказва Ивелин Попов състезател на Литекс с глоба 3 000 лева.

За оспорване на съдийско решение, на основание чл.34, ал. 1, т.3 и , ДК наказва Стойчо Драгов - треньор на Берое с лишаване от правото да изпълнява функции от името на отбора за 1 срещи и глоба 500 лева

*По сезиране на ДК от Антон Генов за изказвания в медиите на Илиян Илиев старши треньор на Берое, ДК предоставя всички събрани доказателства на Техническия комитет при БФС за вземане на отношение.