Георги Кабаков ще ръководи за трети път дербито Левски – ЦСКА. Любопитното е, че той беше главен съдия и на последното издание на мач №1 в България, състояло се на 28 май тази година.

Тогава „червените” записват втора поредна победа с 3:0 над вечния си съперник в рамките на един месец след голове на Давид Симао (1 минута), Густаво Кулма (67) и отново Давид Симао (83). Големите искри и драмите липсват на терена. Кабаков показва само пет жълти картона – три на цесекари (Давид Симао, Кристиан Малинов и Кевин Меркадо) и два на левскари (Сашо Александров и Давид Яблонски).

Далеч по-голям екшън има на първото вечно дерби на съдията. На 8 март 2014 година той извежда двата тима отново в шампионатен двубой. „Червените” пак печелят, този път с 1:0, а единствения гол е отбелязан от Емил Гъргоров след точно изпълнена дузпа в 69-ата минута. ЦСКА играе дълго време с човек по-малко, тъй като още през първото полувреме е изгонен Борис Галчев (в 29-ата минута). При отсъждането на наказателния удар червен картон получава и халфът на Левски Станислав Ангелов.

Скандалите са в края на мача, когато първо вратарят Мболи се счепква с Ларсен Туре, а Кабаков гони и двамата. Алжирецът улавя топката, французинът с гвинейска кръв се опитва да я измъкне от ръцете му и рита кълбото. Рита и стража. Райс подивява и удря по главата Туре с топката.

После настава още по-голямо меле и реферът вади червени картони на Омар Косоко от ЦСКА и Владимир Гаджев от Левски. Така общият брой на отстранените е цели шестима, което е рекорд в историята на вечното дерби.

Казано в резюме – Кабаков засега носи късмет на „армейците” във вечното дерби и вече е част от аналите на големия двубой с въпросните шест червени картона.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Припомняме, че реферът ще ръководи тази вечер мача от груповата фаза на Лига Европа между Аталанта и Аполон (Лимасол).