Преди две години футболна България си спомни нещо, което отдавна не бе преживявала. Спомни си пълните стадиони, усмихнатите фенове, щастливите привърженици. За последно беше така през лудото американско лято, когато бяхме по улиците. Имаше народни тържества заради нашите любимци. След това феновете на Левски преживяха подобно нещо, когато бяха част от групите на Шампионската лига. Преди две години Лудогорец бе нашият светъл лъч в тъмния футбол.

Лудогорец бе онзи отбор, който препълни няколко пъти Националния стадион "Васил Левски". Всичко започна още през пролетта, когато отборът от Разград започна похода си в Лига Европа. Помните ли Крисия и изпълнението й, което взриви трибуните. Помните ли бяло-зелено-червеното море от хора, което бе заляло всичко живо на стадиона? Беше хубаво, нали. Беше българско. Беше гордо. Беше Шампионска лига.

Ще бъде така и сега. Лудогорец приема Виктория (Пилзен) в сряда от 21:45 часа в първи мач за влизане в групите на Шампионската лига. Нека напълним стадиона, за да ни е хубаво и гордо. Да видим отново големи мачове в групите на Лигата. Такива, които България не е виждала от десетилетие. Да, ЦСКА и Левски имаха успехи, но някак си останаха в историята. Спомняме си за тях, отбелязвайки годишнини. А сега Лудогорец пише футболната ни история. Сега децата искат да са от Лудогорец, защото мери сили с европейските грандове. Сега Лудогорец е европейският ни боец и си заслужава да го подкрепим.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа