ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият защитник на ЦСКА Кристиан Супусепа е поел по напълно нов път след принудително прекратяване на кариерата си заради контузия.

33-годишният нидерланцец игра за „армейците“ през сезон 2014/15, когато записа 10 мача с екипа на „червените“. Взе участие в двата мача при отпадането от молдовски Зимбру (1:1 в София и 0:0 като гост), както и при победата с 2:0 над Левски, но след това загуби титулярното си място в състава на Стойчо Младенов.

Сега Супусепа монтира слънчеви панели в Амстердам, а местното издание „Voetbal International” разказа историята му и припомни, че юношата на Аякс е тренирал редом до Луис Суарес, Робин ван Перки и Ариен Робен. Бил е част от юношеския национален отбор на Нидерландия.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Защитникът така и не стига до представителния тим на Аякс. След 60 мача за АДО Ден Хааг преминава в ЦСКА през лятото на 2014 г. След като напуска „Армията“ в края на сезона, става част от Спарта (Ротердам). Изиграва последния си мач като професионален футболист на 20 ноември 2015 г.. След шест операции на коляното мечтите му в спорта приключват на 27 години.

„Един ден в тъста ми дойдоха да монтират слънчеви панели. Стори ми се интересно и кандидатствах за работа“, признава бившият играч на ЦСКА, който вече три години работи като монтажник в същата фирма и признава, че клиентите не го разпознават като бивш футболист.

Макар и без строително образование, Кристиан Супусепа е обучен да в новото си поприще и признава, че в началото е имал проблеми с тежестта на 23-килограмовите панели.

„Трябва да свикнеш. Използват се напълно различни мускули в сравнение с футбола. Само след два месеца на новата работа почувствах, че ставам по-силен и ги вдигах по-лесно“, допълва Супусепа.

„За тази работа не трябва да се страхувате от височини. Ние монтираме панели само на къщи, които може да достигат до 10 метра височина. Тогава използваме автовишка и стълба. Опасността е точно зад ъгъла. Използваме предпазни средства и жилетки. Когато вятърът е по-силен от пет бала, спираме работа и не монтираме“, завършва разказа си бившият юношески национал на Нидерландия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК