Двубоят Черноморец (Поморие) – "Ботев" (Пловдив) може да се играе на стадион "Лазур" в Бургас. Причината е в прекалено малките трибуни на съоръжението в Поморие и опасенията, че те няма да са достатъчни да поберат желаещите да гледат дербито на 4-ия кръг в Източната "Б" група, което е идната събота от 17:00 часа.

Ръководствата на двата клуба обмислят най-приемливия вариант за провеждане на срещата.

Притесненията са свързани главно с големия брой бултраси, които се очаква да подкрепят селекцията на Петър Хубчев край морето. Стадионът в Поморие разполага само с една трибуна, която трудно ще стигне за "жълто-черното" присъствие, а нещата стават още по-сложни с отделянето на задължителната буферна зона.

Очаква се най-късно в сряда да стане ясно къде ще се играе срещата. Ако все пак тя остане в Поморие, Хубчев ще премести последните тренировки през седмицата на стадион "Беркут" в Брестник, за да свикнат футболистите с изкуствената настилка, с каквато е покрит терена на Черноморец. Както е известно, до преди няколко месеца спецът беше начело именно на поморийските "акулите", които напусна, за да поеме "Ботев". /БЛИЦ