ОФК Поморие започна подготовката си за новия сезон. Наставникът на тима Малин Орачев изведе на първото занимание група от 25 футболисти. Стигналият до бараж за "А" група тим стартира с четири нови попълнения и двама, които ще изкарат пробен период. През следващия сезон синия екип ще носят Илиян Шерденов (Созопол), Никола Мицански (Спартак Плевен) и двама от Нефтохимик – защитникът Мирослав Коев и вратарят Димитър Илиев.

За своеобразно ново попълнение може да се счита и защитникът Диян Лефтеров. Той пропусна почти целия минал сезон, след като се контузи контузи още в първите кръгове, в мача с Дунав (Русе).
До края на сезон той така и не успя да запише игрови минути. Сега обаче травмата е напълно отшумяла и той се включи на пълни обороти в тренировката. На проби пък са Кристиян Петков и Георги Кънчев. Петков идва от Лудогорец II, а Кънчев – от Добруджа.

„Целите ни остават непроменени – във всеки един мач да даваме най-доброто от себе си и да печелим. Селекцията е отворен процес. Може да привлечем още двама – трима футболисти“, коментира за "Трибуна Бургас" треньорът на Поморие Малин Орачев.