Емануил Луканов, който беше записан като старши треньор на Черно море в мача с "Ботев" (Пловдив) поради наказанието на Георги Иванов, каза, че не му е било трудно на него и на другия асистент Ивайло Петров да водят „моряците” при нулевото равенство с "канарчетата".
 
„С Георги Иванов работим от 1 година, знаем какви са му изискванията. Мисля, че с Ивайло Петров се справихме добре. Смените, които направихме, щеше да ги направи и Георги Иванов”, каза Луканов след първия 1/8-финал за Купата на България.

Относно безличния мач той коментира: „Един турнирен двубой, в който и двата отбора се опитаха да се надхитрят, не се получи и всичко остава за реванша. 0:0 е добър турнирен резултат, коварен е. Ние ще търсим гол в Пловдив. Да се надяваме да използваме положенията си.”
 
„Може би имаше умора след мача с ЦСКА. Това повлия до голяма степен”, продължи Луканов, след което отговори на треньора на "Ботев" (Пд) Станимир Стоилов, който се оплака от лошото състояние на терена на "Тича".

„Тук всички се оплакват, не мога да разбера какво можем да променим. Теренът с оглед на ноември, идва зима, мисля, че е в отлично състояние”, каза асистентът на Гонзо.