Помощникът на Велислав Вуцов в "Ботев" (Пловдив) Антон Велков говори пред микрофона на Нова телевизия веднага след края на реванша от 1/8-финалите за Купата на България, в който "канарчетата" отстъпиха с 1:2 на Локомотив (Пловдив) и отпаднаха от надпреварата.

"Няма какво да крием, напрежението ни съпътстваше. Въпреки всичко, нашият отбор, до допускането на головете, играеше мача, както трябваше. По-голямата грешка е, че заради напрежението пропуснахме доста чисти ситуации да отбележим. През по-голямата част от мача, "Ботев" заслужаваше да продължи, било то и с турнирен резултат", коментира Велков.

"Първият гол, изравнителният, дойде прекалено бързо, и това ни накара може би да отстъпим психологически в този мач. Положенията бяха достатъчно, Момчил Цветанов трябваше да помага на Иван Цветков като нападател. След отпадането на Гамаков, бяхме и поограничени на пейката", обясни помощник-треньорът.

Вуцов, който не се появи пред камерата на терена веднага след последния съдийски сигнал, е пред раздяла с "Ботев", но Велков съвсем логично застана зад него. "Аз мисля, че когато се говори за такива неща, трябва да се оценява глобално обстановката - какво се случи през лятото, как отборът бе трансформиран. Аз съм бил извън "Ботев", противник на "Ботев", и мога да кажа, че това, което направи "Ботев", не е никак малко. Естествено, че компромисите, правени досега, се отразяват в мачовете. Но "Ботев" има потенциал, и той трябва да бъде развит. И това трябва да стане от човека, който е развил нещата до тук", каза Велков.

"Ще бъде много жалко от моя страна, ако това се случи (б.р. - да замени Вуцов). Никога не съм свиквал да се появявам някъде през задния вход. Ако успеем да устоим, всички - и ние, и ръководството - на моментните резултати, този отбор ще покаже своето лице. Но не е лоялно, не е правилно да говорим за постове. Не може една трудност да обръща един клуб, като се вижда какво ни заобикаля," завърши Тони Велков.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите