Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, енорийският свещеник отец Петър Гарена и бившият главен мюфтия Фикри Сали дадоха старта на първата тренировка на ФК Арда.

Треньор на тима от Трета лига е Елин Топузаков, а изпълнителен директор стана Емил Кременлиев. Амбициите са кърджалийският отбор първо да влезе във Втора лига, а след това и в Първа.

Тимът започна с десет нови футболисти, един от които юношата на Левски - Владислав Мисяк. 

„Знаем точно и ясно къде сме тръгнали - за "Б" група, стъпало по стъпало", каза Кременлиев и допълни, че първата контрола на новия тим е на 12 юли, по време на лагера в Банско, с местния тим. Той даде висока оценка на спортната база, като определи стадион "Дружба" на "малко бижу".

Кметът инженер Хасан Азис обясни, че на този етап Арда има концесионен договор за стадиона, но се подготвя и нов. До края на годината общината ще положи усилия да довърши строителните дейности по изцяло обновеното спортно съоръжение - поставяне на специално осветление и допълване на седалките.

Предстои да бъде обсъдено дали ще има вход за мачовете от Трета лига. Най-вероятно достъпът до срещите няма да е свободен, каза президентът на клуба инж.Петър Пешев.

Видеото е на 24rodopi.com