ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Капитанът на Ботев (Пловдив) Ивелин Попов обяви, че сам ще си плати наложената за обида на съдиите от мача с ЦСКА глоба в размер на 4000 лева. Футболистът нарече реферите "палячовци" с пост в социалните мрежи и веднага беше санкциониран.

По-рано днес фенове на "канарчетата" демонстрираха намерението си да съберат въпросната сума с дарения.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

„Това, което съм написал в социалните медии, стоя зад него. Никога в живота не бих се отметнал на следващия ден. Това, което съм написал, е така и си понасям глобата. С това, което правят, не можеш да обжалваш, не че съм имал желанието. Много хора се свързаха с мен да ми помогнат. Ще си платя глобата, няма проблем“, заяви Ивелин Попов пред "Дарик".

„Доколкото разбрах, феновете на Ботев са събрали пари. От траншовете за телевизионните права се взимат тези пари. Глобата лично аз ще я платя, ще извадя от джоба си. Благодаря за подкрепата на феновете за парите, която са събрали, ще ги помоля да дарят парите на хора в нужда или за хореография. Няма практика да им платя на стотинки, ако има такава практика, ще им пратя кола“, продължи той.

„Това, което казах на съдията, може да го потвърди: „Иво, защо го правиш? Нека ни поведат с 10:0, но ни остави да играем“. Ние налагаме млади футболисти, имаше 6 човека на крехка възраст. ЦСКА има публика, хубав терен, не омаловажавам победата им, не сме отишли да се затворим, надигравахме се, искахме да играем атрактивен футбол. Тази глоба е ясно, че е едва ли не, за да ми затворят устата, но това е моето мнение. Когато минали полусезон играхме във Варна с Черно море, загубихме с 0:1, играхме безобразно, някой излезе ли да каже нещо за съдията? Когато загубихме в Бистрица от ЦСКА 1948, когато загубихме от ЦСКА на „Колежа“, някой нещо каза ли?“, добави Попето.

„Никога не съм нагрубил съдия в даден мач. Има футболисти от по-долните места в класирането, които си позволяват по-груби реплики към съдията, но не се описва. Имат страх. Ако псуваш като каруцар, не те наказват. Не виждам какво е уронването на престижа, че съм казал палячо, едно време на детските рождени дни нямаше аниматори, а палячовци се викаха“, завърши Ивелин Попов.