Ивелин Попов се просълзи при представянето си като футболист на Левски. На пресконференция днес той призна, че се завръща с идеята да помогне на родния си отбор да спечели титли, купи и да участва в евротурнирите.

"Първия контакт го осъществихме със старши треньора Станимир Стоилов през ноември месец. Не е имало никакви колебания дали да приема предложението. Крайния отговор го дадох в края на март или началото на април. Минаха около 17 години. На 17 години мислиш по различен начин. Тогава може би съм искал да ми се даде по-бързо шанс. Когато си млад, бързаш и кръвта ги кипи. Мислиш, че всичко, което хвърчи, се яде", заяви Попето.

"Мисля, че съм извървял своя път удачно. Левски ще продължава да го има вечно. Връщам се с амбиции и мотивация Левски да е много силен отбор. Да печели титли, купи и да играе в Европа. Имам амбиции да се доказвам на ръководителите. Като дете винаги съм се възхищавал на тези хора, докато гонех топките.

Имам много приятели левскари, които ме запознават как стоят нещата отвътре. Човек срещу Лудогорец е имал два билета и е искал да ги подари на някого, но феновете са искали да си купят билети, за да подкрепят клуба. Искам и аз да дам нещо на Левски. През годините съм си подредил къщичката така, че когато се завърна в Левски, да не бъда зависим от заплата. 12 години в чужбина ставаш войник и тук ще продължи да е така. Аз съм родител, мъж и съпруг. Влизам с ясната идея, че тук имам повече близки и приятели.

Като говорим за Левски, то ти трепва под лъжичката. Не искам да плача, но всички са щастливи. Много пъти съм казал, сменил съм много треньори, но от Станимир Стоилов съм научил най-много. Съдбата си знае работата и се радвам, че така се случи.

Оферти имах и то няколко. Със сигурност всички знаете, че финансовото състояние на Левски не е цветущо. Не съм разглеждал офертите. Взехме решение със семейството ми, че трябва да се завърнем в България. Мисля обаче, че съпругата ми няма намерение да се връща на сцената…

С ЦСКА Москва играхме. Имах неизлекувано разтежение в десния прасец и не бях възстановен. В 20-ата минута се получи едно разтежение. Докторите казват, че максимум до 4 седмици всичко ще отмине. Искам да благодаря на клуба си Сочи. Влязоха ми в положение и се разбрахме да ме лекуват в България, за което съм им признателен".

"Момчето ми си тренира в Септември. С майка му винаги ще му помагаме. В чужбина по по-различен начин се тренира и начинът на живо е по-различен. Тези години са ми се отразили много добре. Нямам проблеми с килограми и натоварвания. Чувствам се много сила и енергия. За националния отбор казах, че давам път на младите. С Георги Дерменджиев сме имали постоянен контакт. След това получих контузия, възстанових се и разговаряхме с Ясен Петров. Казал съм, че ако се налага, ще помогна, но не е имало търсене. От Лудогорец е имало запитване преди година. От г-н Божков също имаше предложение с умопомрачителни цифри", завърши Попето.