Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов разкри особеностите на родния футбол пред руския вестник "Спорт". "Меридиан Мач" днес публикува интервюто, в което Попето разказва за преживяванията си в Литекс и за това как у нас празнуват победите на футболния терен.
 
Попов отговори и на въпроси за кариерата си в Турция и Русия, както и за любимия си европейски гранд.
 
"В Турция оставих много приятели. Когато имаме възможност, в жена ми ходим в Истанбул. Близо ни е, а и е много хубаво. Смятам да остана в Русия още дълго. Животът тук е добър, футболът също, както и хората", заяви Попов.
 
Той бе запитан за това дали познава бившия играч на "Левски" Константин Головской, който  разказал на руснаците за постоянните купони в родните грандове.
 
"Познавам Костя... Да, в България е прието да се прави така. Често ходим на дискотека и е традиция да танцуваме по масите", заяви футболистът.
 
Попов разказа за отношенията си с легендарния Люпко Петрович, с когото работиха в Литекс.
 
"Бях се помислил за велик и това беше проблем. Люпко вика "Бягай", аз не бягам. Много пъти ме е глобявал. Преди време го видях в Анталия, поздравихме се и му благодарих за всичко, което е направил за мен", заяви националът.
 
Българинът призна, че от 8-годишен е фен на италианския Интер и има 6 фланелки на гранда.