На стадион "Берое" от 18,00 часа днес ще се проведе уникално за България събитие. С концерт организиран от "Жените на Стара Загора" се очакват да бъдат събрани поне 10 000 зрители, които да закупят билет от 10 лв. като с това да подкрепят местния футболния отбор. 

Всички приходи от концерта, в който изпълнителите участват безвъзмездно влизат в касата на отбора. А изпълнителите са известни имена от българския поп, поп-фолк, техно и рок. Публиката ще бъде подгрята от Диян Гагалов. Той е известен на широката общественост като DJ Gagalove. Детска вокална група "Ян Бибиян" ще изпълни химна на Берое, а по-късно в програмата старозагорските фенове на музиката и спорта ще се насладят и на още две беройски изпълнения. Създадените през тази година песни "Берое" на рап групата СтЗ отборът и култовата "Под знаме зелено" на Little Bitch Company ще бъдат запяти и от цялата агитка на Берое и се очаква бързо да "заразят" цялата публика на стадиона под Аязмото.

В концерта се включват Миро, попфолк певиците Анелия и Алисия, естрадният изпълнител Веселин Маринов, старозагорският Music Idol Теодор Койчинов, както и Стефан Вълдобрев, който е върл фен на Берое.

Освен тях желание да участва е изявил и Иван Матев. Актьорът е по-популярен за мнозина като Супер Любо от популярните преди години реклами на телекомуникационна компания. Той ще изпълни песента на Васил Найденов "Казано честно всичко ми е наред".

Водещ на събитието е Станимир Гъмов. Той е известен още като Културовед Гъмов от култовата доскоро в бТВ рубрика "Култура ми Янко". Кукловод по образование, телевизионна звезда по призвание и един най-обикновен човек, обичащ любимия си отбор за всички, които го познават.

Освен на сцената шоу е обещано да има и по трибуните от "Национален фенклуб Берое - Стара Загора". Времето пък също обещава да е добро и няма да развали празникът на града. Проявата е първата по рода си в България, като с оригиналната си идея четирите работещи жени организаторки на събитието - съдия Мария Колева, Мария Нейкова, Красимира Чахова и Дарина Гайдарова се надяват да стоплят душите на старозагорци и да подпомогнат финансово Берое./БЛИЦ