Миньор (Перник) преглътна пореден горчив хап далеч от дома, след като допусна нов обрат и загуби с 1:3 от Оборище в мач от петия кръг на Югозападната Трета лига. Над 50 привърженици пропътуваха разстоянието от Перник до Панагюрище, за да подкрепят любимците си, но останаха безкрайно разочаровани от втората загуба за сезона. Така след пет мача Миньор е шести със 7 точки. Лидерът Пирин (Разлог) има пълен актив от 15 точки

Срещата започна равностойно, а първата възможност в мача бе пред вратата на Миньор. Лошо избита топка бе посрещната от Владимир Каптиев, а шутът му облиза напречната греда. В 13-ата минута Петър Тончев бе изведен отляво, навлезе в наказателното поле и бе фаулиран от вратаря Кирил Акалски. 
Домакините дълго оспорваха решението на главния съдия Стоян Арсов за наказателен удар, а Акалски получи жълт картон. Дузпата бе изпълнена от Кадифчин, като първоначално вратарят спаси, но при добавката полузащитникът на Миньор не сгреши - 0:1. Последваха нови протести от страна на панагюрци, като най-активен отново бе Кирил Акалски, който дори блъсна с топката рефера, но не последва реакция, отбелязват от Миньор на клубния си сайт.

Напрежението явно дойде повече за младия съдия и само минута след подновяването на играта той свирна дузпа и за домакините, при шпагат на Мартин Василев в краката на Петър Петров. Георги Стефанов бе точен от бялата точка за 1:1.

Полученият гол разстрои играта на гостите и до почивката обратът бе на лице. Грешки в отбрана позволиха на бившия футболист на Миньор Петър Петров на два пъти да простреля Дани Леонтиев - в 38-ата и 40-ата минути. Втората част се игра само на една врата, но перничани така и не успяха да стигнат до ново попадение и Оборище спечели с 3:1.

ЮГОЗАПАДНА ТРЕТА ЛИГА - 5 КРЪГ

1 септември 2018 г. (събота), 17:00 часа 
Банско - Балкан (Ботевград) 2:1 
Ботев (Ихтиман) - Хебър (Пазарджик) 1:3 
Чавдар (Етрополе) - Септември (Симитли) 0:1 
Надежда (Доброславци) - Сливнишки герой (Сливница) 0:3 
Велбъжд (Кюстендил) - Германея (Сапарева баня) 1:2
Оборище (Панагюрище) - Миньор (Перник) 3:1 
Вихрен (Сандански) - Спортист (Своге) 1:0 
Марек (Дупница) - Беласица (Петрич) 2:0 
Рилски спортист (Самоков) - Пирин (Разлог) 0:2 


* Статистика: bulgarian-football.com/com