Поредна инспекция на строителните дейности на стадион "Локомотив" направиха кметът на Пловдив Здравко Димитров и неговият заместник - Пламен Райчев. Те бяха придружавани от кмета на район "Южен" Костадин Язов, който е отговорник за строежа от страна на Община Пловдив.

Язов обяви, че по план работата по Южната трибуна на съоръжението трябва да приключи до края на месец май. Димитров разгледа напредъка в строителството на трибуната, една трета от която ще бъде предназначена за гостуващи привърженици по време на футболните срещи на Локомотив. Кметът на Пловдив изказа задоволството си от свършената работа до момента.

Костадин Язов запозна Здравко Димитров и с предстоящите дейности по трибуна "Спортклуб", която също започна да се изгражда и вече има бетонен фундамент, а в следващите дни ще се постави и обратният насип.

Предстои прокарването на водопровод и канализация под трибуната, а строителството на наземната част ще започне веднага след приключване на строителните дейности по Южната трибуна. Язов увери кмета на Пловдив, че според разчетите на изпълнителите това ще се случи до края на месец май.