Международната футболна федерация за пореден път гласува доверие на най-добрия български съдия Георги Кабаков. Пловдивчанинът направи добро впечатление на ФИФА с изявите си на олимпийските игри в Токио, където ръководи три мача, включително и полуфинала между Бразилия и Мексико (победа на „селесао“ с дузпи).

Сега световната централа повери на Кабаков световната квалификация между Австрия и Шотландия, която ще се играе във Виена на 7 септември (вторник) от 21:45 часа. Асистенти ще бъдат Мартин Маргаритов и Деян Вълков, а четвърти съдия е Никола Попов. Българските рефери ще имат нидерландски VAR асистенти.

Австрия в момента е на четвърто място в група „F“ от квалификациите за Мондиал 2022 в Зона Европа. Тимът има актив от седем точки, една по-малко от третия от Шотландия. Лидер в групата е Дания с 15 точки, което е с пет повече пред втория Израел.

Преди олимпийските игри в Токио Георги Кабаков беше използван от УЕФА като четвърти съдия на Евро 2020. След завръщането си от Олимпиадата пловдивчанинът ръководи и два мача от евротурнирите – един в Лига Европа и един в Лигата на конференциите.