Проливен дъжд прекъсна последната контролна среща на "Ботев" (Враца) от лагера в Брестник. Във втората проверка от началото на подготовката момчетата на Ясен Петров се изправиха срещу Спартак (Пловдив). Още от първия съдийски сигнал врачани взеха инициативата и логично откриха резултата в 15-ата минута. Жак Коен проби отляво и подаде към Александър Киров, който стреля и бранител на Спартак в опита си да изчисти топката си отбеляза автогол.

Последваха още няколко опасни положения пред вратата на пловдивчани след вихрени атаки отляво на Георги Какалов. Жак Коен също бе близо до гол, но ударът му с глава мина покрай вратата. Последва изстрел от воле на Тихомир Найденов, но вратарят със сетни сили изчисти топката, а силен удар на Киров прелетя на сантиметри покрай страничния стълб.

Втората част започна отново с натиск на врачани. Три опасни атаки по десния фланг организира тандемът Камен Каменов - Пламен Илиев, но до гол така и не се стигна. Стражът на Спартак спаси опасни удари на Васил Велев и Жак Коен. Така се стигна до 55-ата минута, когато над стадиона в Брестник се изсипа проливен дъжд и превърна терена в басейн. Реферът Светослав Табаков взе решение да прекрати мача, за да запази здравето на футболистите.

Третата контролна среща на "Ботев" (Враца) от лятната подготовка е във вторник - от 18:00 часа срещу новака в "Б" група Академик (Свищов). Мачът ще се състои на стадион "Христо Ботев" във Враца.