Бившият нападател на Левски Жоао Силва разказа в подкаста „4 Cantos do Mundo“ любопитна история от престоя си при "сините". Португалецът игра за тима от "Герена" между 2012 и 2013 година, като записа 27 мача, в които отбеляза 7 гола, а един от тях бе победен срещу ЦСКА в 90-ата минута.

„Феновете са пламенни, когато нещата не вървят добре. Реакциите им водят до голям натиск върху играчите. Когато загубихме шампионата в последния кръг и финала за Купата, мина известно време, играхме в квалификациите на Лига Европа в Казахстан (б.р. – срещу Иртиш Павлодар). Стигнахме дотам, че пристигнахме на летището в София и не можехме да излезем през нормалния изход. Трябваше да излизаме отзад и да плащаме на такси, за да се приберем вкъщи, защото феновете бяха разстроени, не повече от нас, но за да не предприемаме рискове, трябваше да излезем през задния изход. В противен случай, можеше да се случи нещо, което не трябваше да се случва“, разказа Жоао Силва, в който в момента е футболист на Естрела Амадора в родината си.

„Привържениците ни показаха, особено на чужденците, че е мач, който трябва да се спечели и да дадеш всичко от себе си. Това, което не може да ти липсва, е отношение и любов към фланелката“, коментира португалецът за настроенията преди Вечното дерби с ЦСКА.