Любопитна ситуация се очертава около считания за сигурно ново попълнение на “Левски” Нуно Пинто. Португалският ляв защитник от Насионал Мадейра пристигна късно вчера в София и днес започна преговори за договор със “сините”. Пинто заедно с мениджъра си Сержо Лейте влязоха на среща с Константин Баждеков, Иво Тонев и Георги Иванов в 11:15 часа.

След 4 часа преговори футболистът напусна “Герена” без подписан договор. Това заяви и Георги Иванов, а от пресслужбата на “Левски” казаха, че португалецът няма да говори. “Пинто подписа анекс, не договор. Той ще дойде на „Герена“ не като свободен агент, а за него ще платим трансферна сума. Засега това е, повече на 4 януари”, каза Гонзо. Иво Тонев не пожела да коментира случая.

Проверка на БЛИЦ установи, че Нуно Пинто има договор с Насионал Мадейра до лятото на 2012 година. Т.е. от 1 януари португалецът е свободен да преговаря с всеки друг клуб, в случая с “Левски”. Тепърва обаче “сините” и португалците трябва да стигнат до съгласие за трансферната сума. Предполага се, че “Левски” ще плати минимални пари, за да си осигури Нуно Пинто, а в същия момент в Насионал ще бъдат доволни, тъй като няма да изпуснат играча безплатно. В момента левият защитник няма как да подпише договор с "Левски", тъй като има действащ с настоящия си клуб. Затова "сините" и играча са се разбрали с предварително споразумение, а след Нова година трябва да бъде финализирана сделката./БЛИЦ