Литекс завършва лагера си в Анталия с контрола срещу унгарския Гьор Ето. Проверката е от 17:30 часа днес и е последна за "оранжевите" на турска земя. Мачът ще се играе на терена на спортния комплекс „Кремлин Палас“. Наставникът Красимир Балъков ще може да разчита на всичките си основни футболисти, но отново ще бъде лишен от услугите на голмайстора Уилмар Джордан. В сряда тимът се прибира в България.

Проверката с Гьор Ето се явява генерална репетиция за Литекс преди сблъсъка с Лудогорец от първия пролетен кръг на "А" група. На 28 февруари избраните на Балъков приемат шампионите в Ловеч.

Специалистът ще изпробва срещу унгарците евентуалния състав за старта на първенството. Най-сериозни спрямо есента ще са промените в центъра на отбраната. Очаква се през пролетния полусезон в тази зона да бъде налагано новото попълнение Рафаел Перез. Засега обаче не е ясно за сметка на кого, тъй като Балъков има на разположение още Пламен Гълъбов и Джаксън Менди, който в момента лекува контузия. Най-вероятно наставникът ще прави ротация на двамата легионери. В средата на терена отново ще бъдат Антон Недялков и Петрус Бумал. Напред пък ще действа карето Кристиян Малинов, Данило Асприля, Джордан и Кирил Десподов. Именно последният ще получи шанс да замени написналия в посока Киево Армандо Ваюши. В днешната среща Балъков ще може да използва доскоро контузения Милчо Ангелов.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015