Появи се интересна теория за причината, която ще доведе Левски до фалит. Любопитната позиция беше публикувана от хърватското издание „Слободна Далмация“. Според информацията, „сините“ са застигнати от проклятие.

Става дума за „Проклятието Хайдук“. Базираният в Сплит вестник твърди, че отбори, срещнали се с местния футболен клуб в евротурнирите се борят с огромни финансови кризи. Един от тях вече обяви фалит. Това беше словашкият Жилина. Сега по пътя му изглежда върви Левски. С парични затруднения са още Шалке 04 и Андерлехт.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Левски е на прага на фалит. Гледахме подобен филм преди месец и половина, но със словашкия Жилина в главната роля. Андерлехт и Шалке също са във финансова криза... И всички те, с изключение на финансовите проблеми, които се получиха заради пандемията от коронавируса, са се изправяли срещу Хайдук в евротурнирите“, пише „Слободна Далмация“.

„Сякаш филмът "Проклятието Хайдук" има повече продължение от "Хелоуин" и "Петък 13" взети заедно. Бездната ще погълне всеки, който се докосне до Хайдук в Европа. Много европейски съперници на "белите" през последните години бяха извадени в третите нива на местните шампионати... С пандемията от коронавируса сякаш това проклятие дори е настъпило педала на газта", допълва хърватското издание.

Левски игра за последно с Хайдук през 2017 година в квалификациите на Лига Европа. „Сините“ отпаднаха след загуби с 0:1 като гост и 1:2 на „Герена“. Интересното е, че година по-късно тимът от Сплит елиминира и Славия от евротурнирите след победи с 1:0 и 3:2, но при „белите“ няма никаква финансова криза и всичко в клуба е спокойно.