БФС постави ултиматум на ЦСКА и "Левски". Двата гранда имат крайни срокове, в които да представят лицензирани стадиони, на които да играят домакинските си мачове през пролетния полусезон. Това стана ясно след днешното заседание на Спортно-техническата комисия.

До 12:00 часа на 28 февруари (четвъртък) "червените" трябва да обявят къде ще приемат съперниците си. Общинската комисия ще посети "Българска армия" утре и ако вземе решение, че съоражението е годно да приеме мачове, то тогава ЦСКА няма да има проблем да играе с Литекс в Борисовата градина. Двубоят от 16-ия кръг на "А" група е на 2 март (събота) от 15:00 часа.

"Левски" пък има краен срок до 4 март да заяви лицензиран стадион за домакинските си мачове. Както е известно, "сините" изразиха желание да играят на "Георги Аспарухов", въпреки взрива на Сектор "А". Централната трибуна беше съборена на 3 февруари и се даде старт на предстоящата реконструкция на съоръжението. Към момента обаче БФС не позволява провеждането на мачове на "Герена", като и там ще трябва в близките дни да се яви Общинската комисия и да вземе решение.

Решенията на Спортно-техническата комисия:
* Предвид първата домакинска среща на ПФК „ЦСКА” на 02.03.2013 г., СТК дава срок до 12.00 часа на 28.02.2013г, ръководството на ПФК „ЦСКА” да представи лицензиран стадион за 2012/2013 год. на който да се проведе срещата от ХVІ ти кръг на „А” ФГ - ПФК „ЦСКА” - ПФК „Литекс”.

* Предвид първата домакинска среща на ПФК „Левски” Сф на 13.03.2013 г., СТК дава срок до 12.00 часа на 04.03.2013 г, ръководството на ПФК „Левски” да представи лицензиран стадион за 2012/2013 год. на който да се проведе срещата реванш от 1/4 финал на Купа България - ПФК „Левски” - ПФК „Литекс”.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ