Христо Стоичков е получил съвет да не приема титлата доктор Хонорис кауза, с която беше удостоен през ноември 2011 година от Пловдивския университет. Съветът е дошъл от бившия президент на ЦСКА, БФС и Професионалната лига Валентин Михов. Той коментира и инициативата на Камата да подкрепи студенти.

“Ицо е гениален футболист. Той много неща каза, беше обидил България, после намери начин да се извини. Само му дадох един съвет преди време. И на мен ми предлагаха да стана доктор хонорис кауза, но му казах: “Ице, недей. Това изисква да напишеш нещо, някакъв труд.” Създаде си един конфликт. Сега има позиция, подкрепя студентите, но няма да участва в партия. Беше добър приятел с много от ръководителите, и с червени, сини и с настоящите. Промени си обаче мнението. Аз разбор на Ицо няма да му правя, вече е достатъчно голям, каквото е решил, това да прави. Мисля, че в политиката няма да влезе“, заяви Валентин Михов в ефира на Канал 3.

Той коментира и състоянието на националния отбор: “Винаги съм бил реален оптимист. Любослав Пенев е един от последните мохикани, последните лидери, той винаги е бил лидер. В момента нашият национален отбор няма лидер. Това е Любо Пенев, той може да предаде от това на играчите. Трябва да се отбележи, че в тима има колективизъм. Успехът през '94 се дължеше имено на колективизма, Димитър Пенев успя да обедини големите имена. Искрено желая успех на Любо Пенев“.

“Ние не оценихме Бербатов, типично български манталитет. Бербатов е полезен и необходим, ако бях на негово място щях да кажа: „Ще дойда да ви помогна“, но това съм аз“, допълни още Вальо Михов./БЛИЦ