ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във Варна наложи тежко наказание на Тихомир Кънев от Черноломец (Попово). Той е лишен от състезателни права.

Причината за суровото наказание е грубата проява на Кънев по време на мача с третия отбор на Лудогорец от 8 кръг на Североизточната Трета лига. Тогава той счупи челюстта и изби четири зъба на национала на България до 19 г. Несим Салим. При решението си комисията е взема предвид жалбата на Лудогорец и приложената към нея медицинска епикриза, както е решението на Съдийската комисия към ЗС на БФС Варна.

Наложената санкция означава, че Тихомир Кънев няма да играе в днешното гостуване на Черноломец (Попов) на Светкавица (Търговище), както и в предстоящите мачове с Локомотив (Русе), Устрем (Дончево), Доростол (Силистра) и втория отбор на Дунав (Русе).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Както е известно, Салим беше контузен тежко още в 6-та минута на мача Черноломец - Лудогорец III (3:0), игран в Попово на 9 октомври. След удара талантът на „орлите“ е рухнал на тревата, целият облян в кръв, а въпреки че грозната сцена се разиграла пред очите на главния съдия Калоян Кирилов от Варна, той не е намерил основание даже да направи устна забележка на грубияна Тихомир Кънев.

Първа помощ на пострадалия е оказал лекарят на клуба д-р Шабан Хаджи. Той е откарал играча в разградската болница, където са му били направени рентгенови снимки. След това Салим е транспортиран до Варна, където е претърпял сложна операция. По предварителни оценки на медиците той ще е извън игра най-малко за три месеца.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК