Красимир Петров е новият старши треньор на Пирин (Благоевград). Младият специалист беше официално представен на пресконференция на стадион „Христо Ботев“. 

БЛИЦ първи съобщи още на 22 юни, че Краси Петров е фаворит за нов наставник на "орлетата".

За последно той беше помощник на Александър Тунчев в Локомотив (Пловдив), след като по-рано водеше ЦСКА 1948. Дълги години Петров работи в школата на Левски.

Новият наставник на Пирин: Не съм се колебал и за секунда

"Искам да благодаря на Краси Петров, че се съгласи да поеме отбора. Знае нашите виждания. Той е наясно, че имаме сплав от опитни и млади футболисти. Искаме да правим млади играчи. Със Светослав Дяков сме обединени в каузата да работим повече с български футболисти. Той е млад треньор, който има съвременни виждания, нови методики. Краси ще бъде полезен. На футболния терен ще говорим повече", каза президентът на Пирин Станислав Манолев.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Красимир Петров ще работи в тандем с опитния Васил Петров, който и досега беше в щаба като асистент. В последните дни в общественото пространство се завъртя името на Петър Златинов за евентуален нов наставник на мястото на временния треньор Петър Михтарски, но феновете се обявиха категорично против този вариант.

От ръководството обясниха, че са разглеждани различни варианти, но Петров най-много се е доближил до профила, който е търсен.

"Краси Петров е треньорът, когото търсихме. Имахме критерии и той идеално се вписа в тях. Обръщението на феновете няма нищо общо с това. Преговаряхме с няколко човека. Мерихме пет пъти преди да режем", обясни техническият директор на Пирин Светослав Дяков.

"Спряхме се на човек, който заслужава да получи този шанс. Поставили сме цели и те са прости – Пирин да играе добър футбол, да се залага на български футболисти и да се дава шанс на момчета от школата. За съжаление последния ден се получи напрежение не знам от кого е породено. Събрали сме се честни хора и всичко е на масата. Спекулациите не трябва да се приемат за верни. Ние сме решили това с много разум и сме преценили, че той ще свърши работата, която трябва. На последния мач имаше 200 човека. Феновете на Пирин не са 30 човека, които скандират. Има малки деца, дядовци... Пирин трябва да се подкрепя като отбор. Не се подкрепя Петър, Тодор или Гошо, подкрепя се Пирин", добави Дяков. 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022