Бившият вратар на "Левски" Георги Петков продължава кариерата си в кипърския първодивизионен Еносис (Паралимни). Вчера БЛИЦ първи ви информира за интереса на скромния тим към опитния страж, който разтрогна договора си със "сините" и стана свободен агент. Съобщихме ви, че Петков заминава за Острова на Афродита, за да мине задължителните медицински прегледи и да подпише договор за една година и половина. По-късно стана ясно, че лакоми мениджъри са се наредили на опашката за комисионна. В крайна сметка Георги Петков се оправи и от снощи е в Кипър.

"Петков снощи премина успешно медицинските изследвания и днес ще подпише договор с Еносис, който ще е за срок от една година и половина", информират медиите на Острова на Афродита.

В Паралимни очакват днес да получат жълтата карта на играча, за да може той да бъде картотекиран и да дебютира за отбора в домакинството на Ермис още утре. Еносис заема 10-ото място след 17 кръга в шампионата на Кипър с актив от 17 точки.

Петков става четвъртият българин, който ще играе в кипърския елит, след Костадин Башов (Алки), Станислав Ангелов (Анортозис с треньор Станимир Стоилов) и Венцислав Иванов (АЕП Пафос). /БЛИЦ