Спартак (Варна) победи Славия с 2:1 в София и по този начин се сбъдна прогнозата на БЛИЦ, че двубоят ще бъде доста съмнителен. Още вчера ви информирахме, че три от двубоите този кръг ще са с ясни резултати, като един от тях ще бъде на "Овча купел" и "белите" ще помогнат на Спартак (Варна) да се спасят. Скандирания "Венци курво" огласиха и трибуните на стадиона в квартал "Овча купел", след като по-рано привържениците на Левски скочиха срещу Тодор Батков и треньорския щаб на тима след загубата от Локо (Сф) с 0:3.

След края на двубоя агитката на Славия се събра пред централния вход и не спря да обижда играчите и президента на "белите". Привържениците замеряха футболистите с тоалетна хартия.

Гостите от Варна поведоха в резултата още в 4-ата минута чрез Орлин Орлинов, а Даниел Моралес покачи на 2:0 в 21-ата минута.

Минута преди почивката съдията Стефан Спасов даде спорна дузпа за Славия. Банович обаче улови удара на Йордан Петков.

В 65-ата минута "белите" намалиха на 1:2 след гол на Карлош, който се възползва от грешка в защитата на Спартак и прати топката във вратата. Минута по-късно реферът даде директен червен картон на защитника на Славия Митя Морец. До края двубоят се игра в нормално темпо и играчите не се напъваха, за да променят явно устройващия ги резултат./БЛИЦ

Славия - Спартак (Варна) 1:2
0:1 Орлинов (4), 0:2 Моралес (21), 1:2 Карлос (65)

Славия: Господинов, Дяков, Морец, Й. Петков, Петров, Попара, Карлос, Дубала, Г. Иванов, Бето, Ортега (Ристич, Кавдански)
Резерви: Здравков, Вл. Иванов, Ристич, Димитров, Виктор Дениран, Керчев, Кавдански  
 

Спартак (Варна): Банович, Стойков, Георгиев, Илиев, Ю. Иванов, Петров, Моралес, Иванович, Найденов, Орлинов, Сакалиев (Мирчев)
Резерви: Банков, Миранда, Костадинов, Мирчев, Воденичаров, Малинди, Станев 

Стадион: "Славия"
Съдия: Стефан Спасов
Жълти картони: Орлинов, Бето (Сл); Найденов, Орлинов (Сп)
Червен картон: Морец (66-С)