Спасеният финансово Ботев (Гълъбово) не се даде на амбициозния Пирин (Благоевград) при подновяването на първенството във Втора лига. Срещата на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора завърши 0:0.

Преди мача от ръководството на Ботев потвърдиха разкритието на БЛИЦ, че американският производител на автомобили Jeep ще помага финансово на клуба като рекламодател.

Мачът беше равностоен в по-голямата си част. В третата минута Джунейт Яшар от домакините отправи удар от 20-ина метра, но топката профуча край вратата. Пирин отговори с опасна атака в 15-ата. Опитният Владислав Златинов стреля силно от границата на пеналта, но топката профуча над напречната греда на вратата на Ботев. До края на първата част липсваха интересни положения и нулевото равенство се запази.

Второто полувреме също беше равностойно. В 64-ата минута капитанът на Пирин Благов напредна и стреля, но на сантиметри от целта. В 80-ата Иван Винков центрира опасно, вратарят на Пирин излезе и улови топката.

В последната минута защитникът на Ботев Цветелин Радев можеше да вкара, но ударът му мина покрай вратата на Пирин.

След равенството "орлетата", водени от ирландеца Уорън Фийни, остават на деветата позиция с 24 точки, докато Ботев (Гълъбово) се изравни с десетия Кариана, като и двата тима имат по 23 точки.

В петък (21 февруари) Пирин приема лидера Септември (София) от 17:30 часа.