Резултатите от всички направени вчера тестове на футболисти, треньори и служители на ФК Дунав (Русе) за COVID-19 станаха ясни в днешния следобед. Те са отрицателни. Toва съобщиха от русенския клуб. Припомняме, че БЛИЦ първи информира за двамата заразени с COVID-19 при "драконите" - Винченцо Ангелов и Любен Николов.

Извънредните проверки в Дунав се наложиха, след като по-рано тази седмица се оказа, че двамата имат коронавирус. Ангелов и Николов са изолирани от съотборниците си и са под карантина в домовете си, съответно в Русе и София.

"Въпреки че резултатите от пробите на всички останали футболисти, треньори и служители в Дунав са отрицателни, те ще бъдат отново тествани утре, съобразно изискванията на спортното министерство и БФС, за да могат да подновят тренировки и да играят на 13 юли, понеделник, от 18:15 ч. на Градския стадион в Русе срещу Царско село", добавиха от Дунав.

Мачът ще определи 12-ия и 13-ия в крайното класиране на efbet Лигата или по друг начин казано - който победи ще срещне третия от Втора лига Монтана в плейоф за оставане в елита, а който загуби ще се изправи срещу Септември (София), за да запази мястото си сред най-добрите и през следващия сезон.

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020