Ивайло Стоянов – Сватбата ще ръководи мача на сезона в Югозападната “В” група между Витоша (Бистрица) и Марек в неделя от 18:00 часа. Двубоят е от изключително значение, тъй като ще определи новия член на “Б” група. В момента Марек е лидер в класирането на 3 точки пред Витоша.

Именно заради огромната важност на срещата от зоналния съвет на БФС решиха да се доверят на международен съдия. Както е известно, Стоянов беше сред реферите, които ръководеха мачове от европейското първенство до 17 години. Той дори бе четвърти съдия на финала Русия – Италия (5:4 след дузпи).

В началото на пролетния дял Стоянов се забърка и в шумен скандал в “А” група. Той ръководи двубоя Черно море – “Левски” (1:1), като призна гол от засада на “сините”, а след това не даде чиста дузпа за столичани в добавеното време. Заради грешките в този мач Сватбата и асистентът му Веселин Мишев бяха наказани, но санкцията им изтече.

Дербито Витоша – Марек се очаква да бъде изключително напечено и да се играе пред огромен бой публика. Близо 1000 дупничани се стягат да пътуват за София, за да подкрепят любимците си по пътя към завръщането в професионалния футбол.