Пожар лумна край стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Благодарение на бързата намеса на огнеборците пламъците бяха потушени преди да запалят част от трибуните на спортното съоръжение.

Поредният такъв инцидент отново се предполага, че е възникнал заради човешка небрежност, коментираха пожарникари.http://www.e-79.com/MyUploadImages/watermark.php?img=1314717236.pojar-11.jpg

Огънят пламна около 17 часа. Запалиха се сухи треви и храсти, но гората около стадиона бе опазена след намесата на пожарникарите, пише е-79. Огънят обхвана сектор "А" на стадиона, а стихията се разпростря на десетки декари. Две пожарни коли овладяха ситуацията, в помощ на благоевградските огнеборци с водоноска се притекоха и от общинската фирма "Биострой".

Работниците по поддръжката на стадиона също се включиха в овладяването на огъня и потушиха пламъците, които почти достигнаха до трибуните на единия от секторите.

Сигналът за пожара е подаден от медицинския персонал на тубдиспансера, който е в непосредствена близост до стадиона. По данни на очевидци пламъците тръгнали на метри от хотел "Санта Круз", намиращ се непосредствено до централния вход на стадиона. /БЛИЦ